Openingstijden

Uw ornamentenlijst restaureren?

Een ornamentenlijst restaureren is een kwetsbare klus. Een dierbaar kunstwerk restaureren doet u immers ook niet zelf. Bij een verhuizing is de lijst beschadigd, de draad is gebroken bij het ophangen, er zijn ornamenten afgebroken of wilt u de lijst schoonmaken. Eén belangrijke tip: ga niet zelf aan het restaureren of schoonmaken, maar zoek een gespecialiseerde restaurateur. Boselie van Boekel is al 38 jaar specialist in het restaureren van schilderijlijsten, spiegellijsten en kunstwerken.Herstellen ornamenten

Originele lijsten zijn vaak pronkstukken in een interieur, zeker voor kunstverzamelaars. Een authentieke ornamentenlijst restaureren is dan ook een waar ambacht. Afgebroken ornamenten worden op met beproefde methodes hersteld. Met mallen worden ornamenten bijgemaakt. De ornamenten herstellen we met materialen als krijt (vaak ook gips genoemd) en lijm, daarvan wordt paté gemaakt, de ornamentenmassa die wordt aangebracht op de sierlijst.


Naast ornamenten repareren kunnen we oude en nieuwe lijsten vergulden en lijsten schoonmaken. Ga niet zelf uw lijst of schilderij schoonmaken, maar laat dit absoluut door een professional doen. U bent bij ons van harte welkom.


Heeft u een vraag over de restauratie van uw ornamentenlijst?
Bel gerust:
073 - 613 94 69


kwetsbare-klus herstellen ornamentenlijst


Boselie van Boekel uit ‘s-Hertogenbosch is al 42 jaar een begrip in de kunstwereld. Sinds 1979 maken wij handwerklijsten in elke gewenste stijl; ambachtelijk vakwerk met de kennis en kunde van nu. Daarnaast restaureert Boselie van Boekel kunstwerken, lijsten en interieur en vergulden we lijsten en interieur. We gaan graag voor u aan de slag!

handtekening boselie van boekel

Heeft u een vraag over de restauratie van uw ornamentenlijst?

Laat uw gegevens achter en we nemen vrijblijvend contact met u op.

This site is built with CamelFW.