Openingstijden

Restauraties Lijsten

Door de eeuwen heen zijn originele lijsten vervangen, aangepast aan smaak, interieur of gewoonweg vervangen omdat ze “op” waren. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is de kwetsbaarheid en duurzaamheid. Het kan na zoveel jaren zomaar gebeuren dat een ornament afbreek of er vallen stukjes van de lijst. En wanneer de lijst door een kapotte ophang van de muur valt, is het leed soms niet te overzien. In veel gevallen is het mogelijk de lijst weer te restaureren en in oude luister te herstellen.

Van de rijk geornamenteerde rococolijsten, de 17e-eeuwse Ebben robbellijsten, van de Empire tot de tot de prachtige, vergulde spiegellijsten met hun kuiven. Allen hebben hun eigen kenmerken en kleuringen, dus verschillen ook de te gebruiken technieken voor de restauratie van deze lijsten.

De restauratie van schilderij- en spiegellijsten, of het nu gaat om 17e- 18e – of 19e-eeuwselijsten, is een vak apart. Een vak waar kennis en kunde van de technieken en materialen voorop staat. Tijdens de restauratie gebruiken we de daarvoor de bewezen eeuwenoude technieken op basis van natuurlijke, authentieke producten en oude recepten. Maar ook de originele mallen, waarvan we er veel in huis hebben, zijn soms een welkome aanvulling om tot een goed eindresultaat te komen

Na een gedegen onderzoek in ons atelier, zullen we in overleg met u het plan van aanpak bespreken om uw dierbare lijsten vakkundig te herstellen en conserveren.

Restauraties gebeuren altijd volgens de Ethische Code van E.C.C.O


Heeft u een vraag over het restaureren van lijsten?

Laat uw gegevens achter en we nemen vrijblijvend contact met u op.

This site is built with CamelFW.