Openingstijden

Uw schilderijlijst laten restaureren?

Een schilderijlijst restaureren is een nauwkeurig proces. Deskundigheid en ervaring maken het verschil in het resultaat. Boselie van Boekel is al sinds 1979 specialist in het restaureren van kunst; een ambacht waarbij aandacht, geduld en uitgebreide vakkennis onontbeerlijk zijn. Voor een goede restauratie van de lijst van een dierbaar kunstwerk kiest u daarom voor een gespecialiseerde restaurator en conservator.Een mooie lijst omarmt een kunstwerk

Een lijst die ornamenten mist, een afgebroken kuif, losse delen hout, kaal gepoetste delen of door vocht aangetaste stukken, aangebrachte bronsverf, verloren vergulding; het is zonde van de lijst én van het kunstwerk.


Afgebroken ornamenten worden met beproefde, traditionele methodes hersteld. Daarvoor gebruiken we materialen als krijt (vaak ook gips genoemd) en lijm. Hiervan maken we een paté, waarmee mallen worden gevuld. Daarna worden de ornamenten aangebracht op de sierlijst. De nieuw aangebrachte delen worden op kleur gebracht of verguld aan de rest van de originele vergulding.


Heeft u een vraag over de restauratie van uw schilderijlijst
Bel gerust:
073 - 613 94 69


kwetsbare klus schilderijlijst restaureren


Boselie van Boekel uit ‘s-Hertogenbosch is al 42 jaar een begrip in de kunstwereld. Sinds 1979 maken wij handwerklijsten in elke gewenste stijl; ambachtelijk vakwerk met de kennis en kunde van nu. Daarnaast restaureert Boselie van Boekel kunstwerken, lijsten en interieur en vergulden we lijsten en interieur. We gaan graag voor u aan de slag!

handtekening boselie van boekel

Heeft u een vraag over de restauratie van uw schilderijlijst?

Laat uw gegevens achter en we nemen vrijblijvend contact met u op.

This site is built with CamelFW.