Openingstijden

Lijstenmakerij

In de lijstenmakerij en het restauratieatelier van BOSELIE van BOEKEL maken en restaureren we de lijsten en schilderijen nog volledig met de hand. Elke Boselie-van-Boekel-lijst is exclusief aangepast aan de wensen van de klant, het kunstwerk en de plek waar het kunstwerk komt te hangen. Strak, modern, 17e, 18e, 19e eeuws, met of zonder ornamenten, met eenvoudige of juist uitbundige uitstraling; alles is mogelijk. Uit kaal, blank hout vervaardigen wij onze lijsten, hierbij gebruik makend van vele moderne en eeuwenoude technieken. Wij werken met allerlei soorten pigmenten, fineer, lakken, soorten goud en andere materialen. Zelfs schildpad en witgoud behoren tot de mogelijkheden.

Het vak van lijstenmaker is er een met een rijke geschiedenis. Kennis wordt overgedragen van lijstenmaker op lijstenmaker, volgens het principe leerling – gezel – meester. In onze lijstenmakerij blijft de oude kennis behouden en vullen we deze aan met de modernste technieken. We kunnen u daardoor een zeer uitgebreide collectie van zowel klassieke als zeer moderne lijsten aanbieden.

We zijn trots op ons ambacht en dat ziet u terug in elke lijst die we maken. Een Boselie-van-Boekel-lijst is een handwerklijst gemaakt met liefde en oog voor detail. Het laat uw schilderij of ander kunstwerk op zijn best uitkomen.

This site is built with CamelFW.